Telefontok blog

Miért NE rendelj Kínából OLCSÓ telefontokot?

2018.07.02 08:20

Miért ne rendelj olcsó tokot Kínából?

Az Almástokok webáruházban többségében tokokat forgalmazunk. Többször kaptunk már olyan kommenteket hogy Kínában olcsóbb, inkább rendelnek onnan és várnak rá heteket. Az tény hogy sokkal olcsóbb ott, de mi ennek az oka? Többek között hogy hetekbe kerül a szállítás, nem kell vámot, áfát fizetni. Ennyi? Nem. A legfontosabb: a minőség.

kinabol tokot rendelni

Aliexpresses tok ugyanaz, mint itthon?

Ha nézegetjük az itthoni vagy európai és a kínai webshopok telefon tok kínálatait, akkor gyakran látunk ugyanolyan tokokat, de Kínában mégis sokkal olcsóbban. Abban természetesen megegyezhetünk hogy a legtöbb tokot Kínában gyártják, ezzel a részével természetesen nincs is gond. Viszont külsőleg 2 ugyanolyan tokot többféle minőségben is gyártanak. 
Olcsó húsnak híg a leve, ez a mondás ebben az esetben is igaz. Ha túl olcsó egy tok, akkor annak olyan is a minősége. Attól hogy itthon drágább, az nem azért van mert mi gonosz webáruházak túlárazunk, hanem igyekszünk jó minőségű tokokat értékesíteni. 

Magam is rendeltem már többször, s sokszor csalódás lett a vége, volt olyan tok amit fel sem tudtam helyezni már a telefonomra, mivel köszönőviszonyban sem volt a képeken látottakkal. Mutatok is két példát.

kinabol tok
A bal oldali tok az nálunk kapható, míg a jobb oldalit Aliexpressről rendeltem. 
A mi piros 360 fokos tokunk  masszív anyagú, fogása stabil, színe gyönyörű piros. A másik tok amit rendeltem az nagyon gyenge piros színű, szinte áttetsző, silány minőségű volt.

 

kinai tok

 

 

 

Mi a baj tehát az olcsó, kínai tokokkal?

Ha Aliexpress, Wish és társairól rendelünk tokot, akkor számolnunk kell azzal hogy a kiszállítási idő hetekre is elnyúlhat, sőt rosszabb esetben meg sem jön az általunk rendelt tok. Utóbbi esetben ezek a kínai webshopok visszatérítik a vételárat, de mégis kellemetlen ha várunk 2 hónapot a tokunkra, s az nem jön meg. De ha mégis megjön és túl olcsó tokot rendeltünk, akkor lehetnek még bajok a minőséggel. 
Ne legyen félreértés, én nem a kínai webshopok ellen kampányolok, hanem arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ha onnan rendelünk, akkor sokáig tarthat amíg megjön, illetve NE rendeljünk túl olcsó tokot, mert annak sosincs jó vége. 
De ez a probléma itthoni vagy más európai webshopoknál is előfordulhat, magamis rendeltem már olcsó tokot angliai ebayről és borzasztó volt a minősége. 

Viszont ha kicsit több pénzt adunk ki egy tokra Aliexpressen, Wishen és más webshopokban, akkor jobb minőségre is számíthatunk. Olvassuk el az értékeléseket és vegyük figyelembe azt is ha úgy döntünk hogy Kínából szeretnénk tokot rendelni.

Ezt a cikket azért írtam mert már több olyan kommentet kaptam hogy "ez itt drága, inkább rendelek Kínából, mert ott sokkal olcsóbb." Sőt még volt hogy linket is kaptam, amin 1-2$-on értékesített tok van. Tény hogy ott sokkal olcsóbb, viszont képen ugyanolyannak tűnő tokok között óriási különbségek lehetnek.