Telefontok blog

Info az üvegfóliákról

2023.02.13 14:50

Itt összefoglaltam a leggyakrabban felmerülő kérdéseket az üvegfóliákkal kapcsolatban.

 

 

Én is feltudom helyezni az üvegfóliát a telefonomra?

Igen. Az üvegfólia felhelyezése nagyon egyszerű és gyors folyamat. Amire nagyon oda kell figyelni hogy a kijelzőt alaposan megkell tisztítani a szennyeződésektől, ehhez a csomagban is találhatunk tisztítókendőket. Még kisebb szöszök sem lehetnek a kijelzőn, mert akkor lesz benne buborék, ami a működését nem zavarja, de nem lesz szép esztétikailag. Ha tökéletesen tiszta a kijelző, akkor lekell húzni az üvegfólia védőfóliáját és ráilleszteni a kijelzőre.

 

A csomagban volt egy matrica is, az mire jó?

A legtöbb üvegfóliához találhatunk matricát is a csomagban, az csak segíti a szöszök eltávolítását a kijelzőről.

 

Tiszta volt a kijelző mégis maradt alatta buborék, miért?

Sajnos időnként ilyen előfordul, de ez 2-3 nap alatt a telefon használatának köszönhetően ez eltűnik.

 

A csomagolás alapján az én telefonomhoz van az üvegfólia, de mégis kisebb mint az előlap, ez normális?

Igen, ha a csomagoláson a megfelelő telefontípus szerepel, akkor az a pontos méret. Az üvegfóliákat igyekeznek úgy gyártani hogy a lehető legnagyobb mértékben fedje a telefon kijelzőjét. De a hagyományos üvegfóliák nem érnek teljesen ki a szélekig, mert akkor könnyedén levegősödnének, ami alá bemegy a por és nem lenne esztétikus, a tok is könnyedén felnyomná, ami miatt elkellene távolítani.  Vagy pedig magától rövid időn belül leválna a telefonról az üvegfólia, így nem lenne megfelelő védelem. Így hogy van a széleken némi hely, még a kijelzőt ugyanúgy fedik az üvegfóliák, de nem válnak fel, ezáltal biztosítva hosszabb élettartamot az üvegfóliának és a telefonnak is. Az hogy mennyi ez a hely, az határozza meg hogy a telefonnak mennyire kerekítettek a szélei, minél kevésbé, annál kisebb a szélek és a fólia között szükséges távolság.

 

Vannak olyan üvegfóliák amik fedik a teljes előlapot?

Igen, ezek a teljes előlapos üvegfóliák úgy vannak kialakítva hogy az üvegfóliák szélei is kerekítettek, általában fekete keret van a széleiken. Előnyük hogy fedik a teljes előlapot, nagyobb védelmet nyújtanak, hátrányuk pedig hogy könnyen felnyomhatja a tok, nemis kompatibilis az összes tokkal, jobban érezhetőbb hogy van ott valami. Felhelyezés után várni kell hogy teljesen megragadjon.